Wat te doen in Barcelona?

Wat te doen in Barcelona feature image 01

SAMENVATTING ARTIKEL

De leukste dingen om te zien en te doen in Barcelona

Ga jij binnenkort naar Barcelona en ben je benieuwd wat er zoal te zien en te doen valt in deze prachtige stad? Barcelona zit vol verrassingen en biedt de mooiste bezienswaardigheden. Wij zochten uit wat je in Barcelona zeker moet bekijken en hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een wereldberoemde basiliek waar al sinds 1882 aan wordt gewerkt. Het ontwerp is van de Spaanse architect Gaudí, die meerdere bouwwerken voor de stad heeft ontworpen. Naar verwachting zal de Sagrada Familia in 2026 klaar zijn. De Sagrada Familia is een vrij imposant bouwwerk dat ook van binnen er mooi is. Ga je naar binnen, dan betaal je entree, maar de opbrengsten hiervan worden besteed aan het voltooien van de Sagrada Familia. Zeker de moeite waard!

Met de kabelbaan naar Montjuïc

In Barcelona kun je ook prachtige bergen vinden, zoals de Montjuïc. Deze is wel 185 meter hoog. Je kunt met een kabelbaan naar de top gaan, wat erg leuk is om te doen. Koop wel een enkeltje, zodat je zelf de wandeling terug naar beneden kunt maken. Op de top van de Montjuïc heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt er ook wandelen door het park Parc del Mirador del Poble-sec.

Bezoek Park Güell

Park Güell is een van de leukste stadsparken die je in Barcelona kunt vinden. Hier kun je niet alleen door de prachtige natuur wandelen, maar ook veel kleurrijke kunstwerken met mozaïek bekijken die net als de Sagrada Familia zijn ontworpen door Gaudí. Bezoek vooral het monumentale gedeelte, waar je de meest mooie mozaïeken bouwwerken kunt zien. Ook heb je op de hoger gelegen punten een mooi uitzicht over de stad Barcelona.

Barri Gótico

De wijk Barri Gotic is een wijk in het oude stadscentrum. Je kunt de wijk aan de noordkant van de beroemde Ramblas vinden. In deze wijk slenter je heerlijk door de smalle straatjes en vind je vele winkeltjes, restaurants en bars. Je verdwaalt er vrij eenvoudig, omdat het een doolhof van kleine straaltjes is. De oude gebouwen die nog van voor de Middeleeuwen of uit de Romeinse tijd zijn, zijn zeker de moeite waard om te bekijken. 

Boqueria markt

De Boqueria markt is de beroemdste overdekte markt van Barcelona en ligt aan de Ramblas. De markt is wel 2.583 m² groot en je kunt er werkelijk van alles vinden. De markt bestaat al sinds de 13e eeuw en is tegenwoordig vooral bij toeristen erg populair. Vroeger was de markt vooral een vleesmarkt en rond 1500 besloot men er ook andere goederen te verkopen. Zeker leuk om hier doorheen te lopen en te bekijken wat de Boqueria markt allemaal te bieden heeft. 

Bezoek Las Ramblas

Las Ramblas is de beroemdste straat van Barcelona en heeft vele kraampjes met allerlei spullen. Ook zal je er vele levende standbeelden zien. Het is een wandelpromenade die kilometers lang is en van de zee naar Plaça Catalunya loopt. Deze straat is erg populair bij toeristen en vrij druk, maar wel de moeite waard om te bekijken.

Benieuwd welke 10 dingen je zeker niet mag missen in Spanje? Lees dan snel verder.

Recente blog Artikelen
10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje feature image 01
10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje
Ga jij binnenkort naar Spanje toe en ben je benieuwd welke 10 bezienswaardigheden je zeker niet mag overslaan?
Spaanse vakantie feature image 01
De belangrijkste Spaanse woorden/zinnen voor op vakantie
Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Misschien heb je uit enthousiasme al jouw koffer ingepakt en kan je niet wachten tot jouw reis begint.
De leukste Spaanse eilanden feature image 01
De leukste Spaanse eilanden
Benieuwd wat de leukste Spaanse eilanden zijn? Wanneer je op vakantie gaat, is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan een of meerdere Spaanse eilanden.
De bekendste Spaanse wijnen feature image 01
De bekendste Spaanse wijnen
Zoek je de meest bekende Spaanse wijnen, omdat je jouw gasten graag eens een Spaanse wijn wilt inschenken? Er zijn verschillende soorten Spaanse wijnen verkrijgbaar.
Spaanse gerechten feature image 01
De bekendste Spaanse gerechten
Ben jij benieuwd wat de meest bekende Spaanse gerechten zijn? Misschien ben je van plan om een keer Spaans te gaan koken of een Spaanse thema avond te organiseren.