10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje

10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje feature image 01

SAMENVATTING ARTIKEL

Deze 10 bezienswaardigheden in Spanje mag je niet overslaan

Ga jij binnenkort naar Spanje toe en ben je benieuwd welke 10 bezienswaardigheden je zeker niet mag overslaan? Spanje heeft vele prachtige bezienswaardigheden. Zoveel dat de kans groot is dat je niet alles kunt zien. Gelukkig hebben wij de 10 mooiste bezienswaardigheden in Spanje voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de 10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje!

1. De Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een prachtige grote basiliek in Barcelona die ontworpen is door Antoni Gaudí. Er werd een begin gemaakt aan de bouw in 1882 en in 2026 is de Sagrada Familia geheel af. Ben je in Spanje, dan mag je de Sagrada Familia absoluut niet overslaan, want dit is werkelijk een parel.

2. Bezoek Park Güell

Park Güell is een van de mooiste stadsparken van Barcelona. Niet alleen kun je hier wandelen door prachtige natuur. Je kunt ook vele mozaïeken kunstwerken bekijken in de meest vrolijke kleuren als je het monumentale gedeelte bezoekt. Deze zijn tevens door Gaudí ontworpen. Op de hoger gelegen punten geniet je van een geweldig uitzicht over Barcelona.

3. Picos de Europa

Picos de Europa zijn prachtige bergen in het noorden van Spanje. De meeste toppen zijn hoger dan 2000 meter. Ook als je graag in grotten afdaalt, kun je hier je hart ophalen. Bij Picos de Europa bevinden zich tevens de diepste grotten van Spanje. Ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. 

4. Camp Nou

Ook Camp Nou is de moeite van het bezoeken waard. Dit is het thuisstadion van FC Barcelona wat jaarlijks vele toeristen trekt. Bezoek een voetbalmatch en ga daarna langs het clubmuseum. 

5. De Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn de Spaanse eilanden waar je terechtkunt voor een hoge dosis zon, zee en strand. Deze eilanden liggen in het zuiden van Spanje, in het midden van de Atlantische Oceaan. Op deze prachtige eilanden kun je volop genieten en moet je zeker bezoeken als je in Spanje bent. 

6. Las Medulas

Las Medulas is de plek waar je terechtkunt als je archeologische opgravingen wilt bekijken. Ook de prachtige natuur trekt vele toeristen aan. Las Medulas staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is grotendeels te voet toegankelijk. Als wandelaar kun je hier volop wandelen en genieten van de natuur.

7. Alcazar paleis

Het Alcazar paleis is een zeer indrukkend paleis in Spanje. In dit paleis zijn diverse stijlen met elkaar gemengd. Het paleis beschikt onder andere over Neoklassieke stijlkenmerken en Islamitische stijlkenmerken. Laat je verbazen door het geweldige interieur en exterieur van dit gebouwd en bezoek ook de exotische tuinen.

8. De Mezquita van Cordoba

De Mezquita van Cordoba is een monumentale kathedraal in Spanje die zeker het bekijken waard is. Deze kathedraal staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voordat dit gebouw een kathedraal was, was het ook wel een moskee. Je vindt hier de meest prachtige architectuur en tuinen.

9. Met de kabelbaan naar Montjuïc

Je kunt ook met de kabelbaan naar de Montjuic gaan. Dit zijn prachtige bergen die wel 185 meter hoog zijn. Ga dus zeker met een kabelbaan naar de top, maar ga vervolgens lopend terug. Zo kun je volop genieten van alles wat je om je heen ziet. 

10. Bezoek Las Ramblas

Ook Las Ramblas is een bezoekje waard. Dit is de meest beroemde straat van Barcelona waar allerlei verschillende kraampjes te vinden zijn. Deze straat trekt vele toeristen en er is dan ook veel te zien.

Wat ga jij zeker bezoeken in Spanje?

Recente blog Artikelen
Spaanse vakantie feature image 01
De belangrijkste Spaanse woorden/zinnen voor op vakantie
Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Misschien heb je uit enthousiasme al jouw koffer ingepakt en kan je niet wachten tot jouw reis begint.
De leukste Spaanse eilanden feature image 01
De leukste Spaanse eilanden
Benieuwd wat de leukste Spaanse eilanden zijn? Wanneer je op vakantie gaat, is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan een of meerdere Spaanse eilanden.
Wat te doen in Barcelona feature image 01
Wat te doen in Barcelona?
Ga jij binnenkort naar Barcelona en ben je benieuwd wat er zoal te zien en te doen valt in deze prachtige stad? Barcelona zit vol verrassingen en biedt de mooiste bezienswaardigheden.
De bekendste Spaanse wijnen feature image 01
De bekendste Spaanse wijnen
Zoek je de meest bekende Spaanse wijnen, omdat je jouw gasten graag eens een Spaanse wijn wilt inschenken? Er zijn verschillende soorten Spaanse wijnen verkrijgbaar.
Spaanse gerechten feature image 01
De bekendste Spaanse gerechten
Ben jij benieuwd wat de meest bekende Spaanse gerechten zijn? Misschien ben je van plan om een keer Spaans te gaan koken of een Spaanse thema avond te organiseren.