De bekendste Spaanse gerechten

Spaanse gerechten feature image 01

SAMENVATTING ARTIKEL

Dit zijn de meest beroemde Spaanse gerechten

Ben jij benieuwd wat de meest bekende Spaanse gerechten zijn? Misschien ben je van plan om een keer Spaans te gaan koken of een Spaanse thema avond te organiseren. Wij hebben uitgezocht wat de meest bekendste en tevens lekkerste gerechten uit Spanje zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Ben jij al nieuwsgierig geworden? Lees snel verder en ontdek de bekendste Spaanse gerechten in dit artikel!

Tapas

Wil je typisch Spaans eten gaan maken, dan mogen tapas zeker niet op tafel ontbreken. Dit is ook wel een verzamelnaam voor de typische Spaanse hapjes die als voorgerecht worden gegeten. Je kunt ze overal in Spaanse cafés en restaurants eten en hebt in Spanje zelfs meerdere tapasbars. Tapas bestaat uit vele kleine gerechtjes en kan werkelijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan croquetas (hier komen wij nog op terug) , plakjes chorizo, kaasjes of plakjes Spaanse ham. 

Paella

Paella is een van de meest beroemde gerechten uit Spanje en heeft tegenwoordig eindeloze variaties. Het is ook wel een rijst stoofpot die komt van de Valenciaanse Gemeenschap waar het traditioneel wordt bereid met kip, konijnenvlees en soms ook slakken. Paella wordt op hete kolen in een speciale koekenpan gekookt. Dit is ook wel de ‘paellera’. Wordt dit goed gedaan, dan krijg je lekkere geroosterde en knapperige rijst in de randen van de koekenpan. 

Tortilla de Patatas

Tortilla de patatas uit de Spaanse keuken wordt in geheel Spanje gegeten en kan aan ieders smaak worden aangepast. Het laat perfect de verfijndheid van de Spaanse keuken zien. Tortilla de Patatas bestaat uit gebraden aardappelen die gemengd worden met een geklutst ei. Het geheel wordt samen gekookt tot het ei begint te koken. De textuur is vrij smeuïg. Er kunnen tevens courgette, chorizo en andere ingrediënten aan Tortilla de Patatas worden toegevoegd. 

Croquetas

Croquetas, ofwel kroketten, zijn in Spanje vrij veelzijdig. Deze kunnen elk ingrediënt bevatten en zijn anders dan de Nederlandse kroketten. De meest voorkomende croquetas zijn croquetas met paddestoelen, Spaanse ham en kabeljauw. Deze bevatten bechamelsaus en worden met uien en andere ingrediënten gemengd en vervolgens gekneed tot kleine ballen. Dit wordt bedekt met paneermeel en gebakken. Croquetas zijn perfect om als tapas te eten.

Tortilla Espanola

Tortilla Espanola is ook wel een Spaanse Tortilla en definieert de Spaanse keuken perfect. Dit gerecht komt ook wel uit de binnenlanden van Spanje en is een dik omelet van aardappels, ei, olijfolie, peper en zout. Ook ui en knoflook worden veel gebruikt bij de bereiding hiervan. Je kunt de Tortilla Espanola zowel warm als koud eten. Er bestaat geen standaard bereidingswijze voor dit heerlijke gerecht en tegenwoordig zijn er diverse varianten te vinden. 

Zelf Spaanse gerechten maken?

Welke overheerlijke Spaanse gerechten ga jij proberen te maken? Ga op internet eens op zoek naar lekkere recepten voor bovenstaande gerechten en ga meteen aan de slag in de keuken! Wij wensen je veel succes met het zelf maken van Spaanse gerechten!

Recente blog Artikelen
10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje feature image 01
10 dingen die je gezien moet hebben in Spanje
Ga jij binnenkort naar Spanje toe en ben je benieuwd welke 10 bezienswaardigheden je zeker niet mag overslaan?
Spaanse vakantie feature image 01
De belangrijkste Spaanse woorden/zinnen voor op vakantie
Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Misschien heb je uit enthousiasme al jouw koffer ingepakt en kan je niet wachten tot jouw reis begint.
De leukste Spaanse eilanden feature image 01
De leukste Spaanse eilanden
Benieuwd wat de leukste Spaanse eilanden zijn? Wanneer je op vakantie gaat, is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan een of meerdere Spaanse eilanden.
Wat te doen in Barcelona feature image 01
Wat te doen in Barcelona?
Ga jij binnenkort naar Barcelona en ben je benieuwd wat er zoal te zien en te doen valt in deze prachtige stad? Barcelona zit vol verrassingen en biedt de mooiste bezienswaardigheden.
De bekendste Spaanse wijnen feature image 01
De bekendste Spaanse wijnen
Zoek je de meest bekende Spaanse wijnen, omdat je jouw gasten graag eens een Spaanse wijn wilt inschenken? Er zijn verschillende soorten Spaanse wijnen verkrijgbaar.